Budincă de pâine

de elucubratiiculinare in Prajituri, 17 Oct 2012 | 3048 vizualizari

 

Vă este poftă de ceva dulce și nu știți ce? Nu aveți prea multe ingrediente la îndemână? Iată ideea perfectă pentru un desert.

 

INGREDIENTE

  • 300 g pâine feliată (veche de 1-2 zile),
  • 300 g zahăr,
  • 5 ouă,
  • 500 ml lapte,
  • 2 lingurițe esență rom,
  • 50 g stafide,
  • o lingură unt.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de pâine:

Stafidele se curăță de eventualele codițe. Se pun într-un castronel și se stropesc cu esența de rom și se acoperă cu lapte (2-3 linguri de lapte). Se bat bine cele 5 ouă cu zahărul și cu laptele rămas. Se unge o tavă cu unt. Feliile de pâine se trec repede prin compoziția de ou cu lapte și se pun în tavă. Se repetă operația până la terminarea feliilor de pâine. Se presară stafidele, apoi se toarnă restul de compoziție de ou cu lapte. Tava se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 45-50 minute sau până se rumenește un pic deasupra. Servim ca atare, pudrată cu zahăr vanilat, sau cu o lingură din dulceața preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de pâine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adry88 1

18.10.2012, 08:58

buna

elucubratiiculinare 1

18.10.2012, 09:54

Elena_Daria este prima data cand o incerc. Am fost rurprinsa in mod placut. Sigur mai fac

Sim0na 1

18.10.2012, 13:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
"Aish Saraya" ( "Eish Saraya")