Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 28 Sep 2017 | 14894 vizualizari

 

O mâncare rapidă, foarte gustoasă și sățioasă, ușor de făcut cu ce aveți în frigider.
Gustul de afumătură, cu cel de ceapă și mai ales de usturoi înmuiat în smântână, dau preparatului o savoare aparte. Iar cașcavalul care se rumenește frumos, dă preparatului un gust savuros...

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 400 grame kaiser
  • 100 grame cașcaval
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de smântână
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 3-4 linguri de ulei pentru uns tava
  • ulei pentru prăjit kaiserul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor:

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare.

Kaiserul se taie în felii de 5-6 milimetri grosime și se prăjește în ulei, pînă se înmoaie și se rumenește puțin.

Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea fină.

Ceapa se curăță, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie julienne. Usturoiul se curăță, se spală și se feliază subțire.

Bateți bine un ou și adăgați 3-4 linguri de smântână.

Când cartofii sunt aproape fierți, se strecoară de apă și se pun într-o tavă unsă cu ulei.

Peste cartofi se pune o jumătate din ceapă, apoi kaiserul prăjit, cu tot cu ulei, restul de ceapă și feliuțele de usturoi.

Se toarnă deasupra compoziția de ou cu smântână. Se condimentează cu sare și piper și apoi se presară cașcavalul răzuit.

Se introduce tava în cuptor și se ține acolo, la foc mediu, până ce preparatul se rumenește frumos.

Se servește cald. Cine vrea, poate asocia murături.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care nu se sfarmă prea ușor.

2

Nu fierbeți de tot cartofii, în prealabil, pentru că s-ar putea sfărma în cuptor.

3

În loc de cașcaval puteți folosi telemea, sau brânză de burduf, iar în loc de kaiser, puteți folosi bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati cu sunca