Cartofi frantuzesti

de Miha in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2010 | 25333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi medii
  • 4 oua
  • 250 g smantana
  • 50 g unt topit
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii bine spalati se fierb in apa cu sare, pana pot fi strapunsi cu furculita.

Ouale se fierb timp de 10 minute (de cand incepe apa sa fiarba).

Pentru a putea fi curatate mai bine de coaja, ouale si cartofii, se scufunda cateva secunde in apa rece.

Ouale si cartofii se curata de coaja si se taie felii potrivite.

Intr-un vas termorezistent bine uns cu unt, punem un strat subtire de smantana, un strat de felii de cartof, apoi un strat de felii de oua. Acoperim cu un strat generos de smantana, stropim cu unt topit si asezonam cu sare si piper. Se repeta operatiunea pana se termina feliile de cartof si ouale, ultimul strat fiind de smantana. Se pune restul de unt topit si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Se servesc calzi.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Teo 1

16.07.2010, 23:09

pana la urma tot smantana ii d gustul arata bine de tot !

mena29 1

19.07.2010, 15:09

saru` mana pentru masa!

ryta 1

04.01.2014, 15:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzo-secuiesti