Castraveti in otet / Pickles

de Catalina L in Muraturi, 5 Aug 2021 | 2547 vizualizari

 

Reteta facuta anul trecuit, testata si aprobata.
Am urmarit reteta lui Ina, am eliminat numai zaharul si am pus condimentele pe care le aveam.
vezi si aici: https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/castraveti-in-otet-pickles.html

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg de castraveti proaspeti
  • 1 litru otet alb 6°C
  • 2,5 litri apa
  • 1 lingura cu sare groasa pentru fiecare litru de lichid
  • boabe de piper de Sichuan (mustar daca aveti)
  • rondele de ceapa -2 cepe
  • foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • frunze de busuioc (optional )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet / Pickles:

Spalam borcanele si le uscam in cuptorul cu microunde.
Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele.
Intr-o oala mare punem la fiert  otetul si apa impreuna cu sarea, o lingura cu boabe de piper si 6-8 foi de dafin.
Cand lichidul a dat in clocot scufundam castravetii in acesta si-i lasam 2-3 minute pana-si schimba usor culoarea.

Punem in fiecare borcan  2-3 rondele de ceapa , 1 foiae de busuioc si usturoi taiat .

Scoatem castravetii din oala si ii asezam in borcane astfel incat sa incapa cat mai multi.

Cei mici i-am pus intregi. Cei mari i-am taiat si i-am pus bucati - pickles . Turnam lichidul fierbinte acoperind in totalitate castravetii. Inchidem bine borcanele si le intoarcem cu capacul in jos. Le las o noapte si le-ntorc a 2a zi. Le puteti acoperi cu  prosoape groase.

Depozitam apoi borcanele in camara sau beci. Castravetii se pastreaza foarte bine peste iarna , se mentin crocanti si sunt foarte gustosi. Mi-a ramas saramura cam pentru 1 kg de castraveti. Am facut gogonele in otet- 3 borcane de 800 gr. Pastrati borcanul la rece dupa deschidere.
Foarte buni !

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet / Pickles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

RODIMUR 1

06.08.2021, 09:47

Merită făcute câteva borcane, mai ales pentru cei care nu prea tolerează saramura...

Rahela Velicu 1

06.08.2021, 12:24

Panacris 1

07.08.2021, 11:19

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Conopida murata