Chec aperitiv cu branza si cus-cus

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2014 | 12785 vizualizari

 

Nu stiu daca vi se intampla si voua, insa chiar daca sunt fan declarat al pastelor, nu intotdeauna cand pregatesc paste se mananca tot. Asa am descoperit intr-o zi ca cus-cus-ul "merji di minuni" in chec (de fapt e mai mult un soufle) si m-am hotarat sa va zic si voua.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza dulce
  • 50 g cascaval
  • 1 albus
  • 5 galbenusuri
  • 2 fire ceapa verde
  • 600 g cuscus (gatit - marca Hutton am folosit eu)
  • 50 g ardei gras rosu
  • 2 lg faina
  • 1 lgt rasa sare
  • 1 legatura marar (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu branza si cus-cus:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Pune branza intr-un vas si mixeaz-o (cu ajutorul unui mixer vertical) cu galbenusurile pana cand capata consistenta fina. 

3. Adauga si couscous-ul gatit si amesteca cu o lingura pana la inglobarea totala a acestuia.

4. Toaca ceapa marunt, taie cascavalul cubulete si pune-le peste branza impreuna cu faina si amesteca bine. Asezoneaza cu sare, adauga ardeiul taiat cubulete si amesteca bine.

5. Mixeaza albusul spuma tare cu un praf de sare si inglobeaza-l cu o spatula in compozitie. 

6. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 50-60 minute, sau pana cand observi ca s-a rumenit.

 S-aveti pofta!

 

 

 

TIPS-URI

1

daca ti se pare prea complicat sa mixezi albusurile spuma, poti pune ouale intregi inca de la inceput si mixezi pana la incorporarea completa a acestora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu branza si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cascaval si chimen