Cheesecake cu capsuni

de Andreea_Roz in Prajituri, 15 Aug 2013 | 3673 vizualizari

 

Reteta mea preferata .. foarte cremoasa si fina .. yamii

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 pachet unt
  • 1 pachet mare de biscuiti simpli (200-250g)

Crema:

  • 500g branza de vaci
  • 500g smantana grasa
  • 2 oua
  • 1 esenta rom
  • o cana zahar
  • 1/2 lamaie
  • fructe pentru decor (eu am folosit capsuni)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

BLAT: Se sfarama biscuitii cat mai marunt (eu i-am dat la robot :D). Intr-o cratita mica se pune la topit 3/4 din unt. Cand untul s-o topit se amesteca cu biscuitii pana se omogenizeaza. Se ia o tava se tapeteaza cu untul ramas si se adauga biscuitii, se preseaza si se da la cuptorul incins la 220 grade C pentru 5 minute. Se scoate si se lasa la racit.

CREMA: Intr-un castron se pune branza si 3/4 din zahar si se omogenizeaza la blender pana devine o pasta. In alt castron se pune 400g smantana, esenta de vanilie si cele 2 oua si se omogenizeaza. Se amesteca cele 2 compozitii cu blenderul pana se formeaza o pasta fina.

Separat in alt castron se amesteca smantana ramasa cu restul de zahar, zeama de la jumatate de lamaie si cateva capsuni pasate.

Se pune amestecul de branza in tava peste biscuiti si se da la cuptor pentru inca 20 min, la o temperatura de 220 grade C. Se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor pentru a fi cat mai cremoasa iar dupa ce s-a racit se da la frigder pana a doua zi.

Se scoate din tava se pune deasupra crema de smantana cu fructe, cateva fructe taiate si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de ciocolata fara coacere