Chiftelute din piept de pui

de Bucatardinpasiune in Pui, 7 Apr 2013 | 14542 vizualizari

 

Nu stiu daca voi preparati des chiftelute din piept de pui, dar pentru mine a fost prima data. Inspirată fiind de chiftelutele traditionale din porc si vita, am adaptat reteta si pentru cele din piept de pui, rezultand astfel o gustare foarte sanatoasa. Data viitoare le voi coace la cuptor sa fie si mai light! Deja le vad amestecate cu un sos de rosii cu busuioc si paste homemade. Hmmm...îmi ploua-n gura deja!!! :)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. piept de pui tocat,
  • 2 catei usturoi,
  • 1 ou,
  • 2 felii paine inmuiate in apa,
  • 150 gr. faina,
  • Sare,
  • Piper,
  • 3 linguri chives tocat,
  • 1 lingura marar tocat,
  • 250 ml. ulei de floarea soarelui.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din piept de pui:

Carmangeria de unde-mi achizitionez eu carnita era aprovizionata cu o sumedenie de tipuri de carne si bineinteles, cu nelipsitul piept de pui, dezosat si fara piele. Am ales doua bucati mititele, care mi-au fost tocate in carmangerie sub privirea mea agera. Mi-e teama sa mai cumpar carne de pui, (sau de orice alta vietate) gata tocata, pentru ca am patit-o o data, cand a fost atat de fluida ca nici nu am putut da forma perisoarelor.

Asadar, amestecam carnea tocata cu cateii de usturoi pisati, oul, chives, marar, painea inmuiata-n apa, bine stoarsa si faramitata, sare si piper dupa gustul fiecaruia.

Formam bilute cam de marimea unei nuci, le trecem prin faina si le rumenim in uleiul bine incins. Apoi asezam chiftelutele pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Simplu, nu?

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate de pui