Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune

de simona72 in Pui, 23 Ian 2014 | 13148 vizualizari

 

Pt masa de pranz va invit sa savurati aceste pulpite de pui picante,dulci, fragede, zemoase si cu o garnitura usoara de amestec de orez si ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • pt ciocanele:
  • 1 caserola de 1,5 kg coicanele de pui de la Agricola Bacau
  • fulgi de chili dupa gust(cat doriti de picante)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri zabar brun
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3-4 linguri limonada(facuta in casa din:apa, zeama de lamaie, miere)
  • pt garnitura de orez:
  • 1 cana orez basmati
  • 500 gr ciuperci brune
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de amestec de ierburi de Provence
  • frunzulite de verdeata proaspata pt decor(eu am avut frunze de telina)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune:

Pt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine ciocanelele cu ingredientele si le lasam sa se odihneasca 30 minute.

Pt garnitura: taiem ceapa marunt si o calim usor in 2 linguri ulei de masline. Adaugam usturoiul si ciupercile taiate in felii subtiri. lasam totul sa se caleasca la foc iute 5-7 minute, pana scad ciupercile. Punem amestecul intr-un vas termorezistent, adaugam oprezul spalat in cateva ape, adaugm condimentele, 3 cani de apa, acoperim vasul si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. In acelasi timp bagam si tava cu friptura la cuptor, iar pe acestea le lasam mai mult pt timpul de coacere, dupa 30 minute intoarcem ciocanelele care s-au rumenit pe o parte, le mai lasam 10 minute, iar apoi marim temperatura la 200 grade la treapta de sus a aragazului, pt inca 5-10 minute. Servim friptura cu garnitura de orez si ciuperci.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

cand scoateti tava cu friptura din cuptor, puteti sa o acoperiti cu o folie de aluminiu, ramane mai mult timp calda si se inmoaie partea de deasupra

2

in garnitura de orez puneti condimente si verdeturi dupa gust

3

garnitura se poate face si pe flacara de la aragaz, dar atunci micsorati timpul de fierbere la 10 minute din momentul in care orezul incepe sa fiarba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu rozmarin si usturoi