Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

de mihaelar63 in Ciorbe, 26 Ian 2019 | 5851 vizualizari

 

 Poti alege sa prepari aceasta ciorba cu sau fara slaninuta. Dupa plac sau dupa sezon.
 Slaninuta afumata este un ingredient ce nu lipseste intr-o bucatarie ardeleneasca. Slaninuta da gust si te salveaza cand nu ai carne. Este buna sa o pui intr-o ciorbita sau chiar la mancare de varza, mamaliguta, cartofi copti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija de cimbru uscat
  • 1 lingura pasta de ardei cu telina [ productie proprie ]
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • 2 foi dafin
  • 150 gr slaninuta afumata
  • 150 ml bulion de rosii
  • 50 ml ulei
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu slaninuta:

  1. Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore.
  2. Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare.
  3. Curatati si spalati legumele .Tocati-le cubulete .
  4. Ceapa se taie mai marunt .si se pune prima la prajit in ulei .
  5. Aveti grija ca sa nu ardeti ceapa ,Va da un aspect urat ciorbei si un gust amar .
  6. Imediat se pun restul legumelor si se soteaza impreuna cateva minute .
  7. .Slaninuta afumata se feliaza si se prajeste usor impreuna cu legumele
  8. Puneti boiaua , amestecati de doua ori  si adugati rapid 2l apa .
  9. Boiaua va da o culoare frumoasa ciorbei . Boiaua prajita se amareste imediat .
  10. Sarati , adugati foile de dafin si tija de cimbru .
  11. Cand morcovul este aproape patruns se pun boabele de fasole fierte in prealabil .
  12. Dati impreuna un clocot .
  13. Acriti cu bulion de rosii . Lasati sa mai fiarba cateva minute .
  14. Gustati si sarati sau piparati daca mai este nevoie .
  15. Dati prospetime ciorbei cu patrunjel verde la servire .

                       Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Aveti grija ca sa nu ardeti ceapa, va da un aspect urat ciorbei si un gust amar.

2

Nu uitati sa serviti alaturi de ciorba, ceapa si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu slaninuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu afumatura si dreasa cu smantana