Ciorba de stevie (de post)

de Patricia Iordache in Ciorbe, 16 Apr 2013 | 30300 vizualizari

 

Pentru ca suntem in perioada postului si pentru ca unii dintre noi tinem post, m-am gandit ca ar fi binevenita o astfel de ciorbita plina de legume.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 maini zdravene de stevie (frunze);
  • 2 cepe potrivite;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 1 l apa fiarta (pentru oparit stevia);
  • 2 l apa (pentru ciorba);
  • putin ulei (ca sa calim legumele);
  • o mana de orez;
  • 2 linguri bors granulat (sau mai mult daca e proaspat - cine are);
  • sare;
  • piper;
  • 2 linguri pasta de ardei (sau bulion);
  • patrunjel;
  • leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stevie (de post):

Punem 1 l de apa sa fiarba.

Intre timp, curatam frunzele de strevie (lasam doar frunza, fara nervuri). Le spalam si le punem peste apa care fierbe. Lasam 1-2 minute, pana isi schimba usor culoarea si le scoatem intr-o sita.

Tocam legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) si le punem intr-o oala peste uleiul incins. Amestecam, adaugam 2 l de apa calda si lasam sa fiarba 10 minute dupa care adaugam orezul spalat, stevia tocata cat de mare sau mic dorim, sare, piper, si lasam sa fiarba aproximativ 10-15 minute cat sa "infloreasca" bobul de orez.

Adaugam pasta de ardei (bulionul), amestecam si mai lasam 5 minute. Adaugam apoi borsul granulat, mai lasam putin si oprim focul.

Tocam patrunjelul si leusteanul si-l adaugam peste ciorbita.

TIPS-URI

1

Cine nu tine post, poate adauga si putina smantana si omleta taiata fasii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stevie (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de post