Cornulete cu rahat (de post)

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Dec 2013 | 7650 vizualizari

 

Sunt inspirate de la Valclaudia! Mi-au placut mult pt ca sunt foarte fragede si aromate....!

 

INGREDIENTE

  • 180 gr. margarina
  • lapte de cocos (fierbem 200 ml apa cu 100 gr. nuca de cocos rasa)
  • 50 gr. zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 pachetel drrojdie proaspata +1 lingurita de zahar+un praf de sare
  • 600 gr faina
  • rahat pt umplut
  • zahar pudra pentru decor , alte 50 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat (de post):

-fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine.

-amestecam margarina cu zaharul pudra, adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar.

-dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert.

-punem si faina si framantam pana obtinem un aluat elatic.

-acest aluat se imparte in doua, jumatate se amesteca cu 2 linguri de cacao.

- aceste doua aluaturi le impartim in  3 buc albe si 3 maro pe care le intindem pe rand intr-o foaie rotunda pe care o taiem cu un cutit  in 8 triunghiuri

-  la baza fiecarui triunghi asezam cate o bucata rahat si rulam strans pornind de la baza catre varf.

-  asezam cornuletele pe hartie de copt in tava, pe care o dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc  cca. 20-30 min

- le pudram cu zahar fierbinti ar fi ideal dar eu nu am reusit si le-am pudrat reci punandu-le intr-o punga si adaugand zaharul pudra iar apoi am scuturat bine punga si astfel s-a asezat frumos si uniform zaharul pe ele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresă de post