Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2024 | 325 vizualizari

 

Aluaturile de casa in combinatie cu branza sarata sunt preferatele mele. Gustoase, satioase, merg de minune langa un pahar de sana sau puse la pachet.
Pentru aceste Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, lapte, drojdie, branzeturi, susan.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica
  • 600 gr faina de grau
  • 250 - 280 ml lapte
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 15-20 gr drojdie proaspata + 1 lg zahar
  • putin ulei de floarea soarelui
  • umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 250 gr branza sarata de oi
  • 2 oua de gaina
  • in plus:
  • 1 ou pt uns
  • susan
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica:

Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica:

Pune drojdia, zaharul si putin lapte intr-un castronel si lasa pana se umfla maiaua.

Pregateste un castron mare, cerne faina, adauga un praf de sare si fa un locas in mijlocul fainii. Adauga drojdia, ouale, laptele. 

Incepe sa framanti manual sau cu ajutorul unui robot pana obtii un aluat dens, omogen. In functie de tipul fainii, este posibil sa mai fie nevoie de putin de lichid sau nu. Aluatul trebuie sa fie omogen si maleabil. La final, framanta aluatul cu mana, adaugand 1-2 lg de ulei de floarea soarelui. Acopera vasul si lasa aluatul la dospit.

Intre timp, pune branzeturile intr-un castron si amesteca-le, apoi incorporeaza 2 oua. Daca ti se pare prea moale compozitia, poti adauga 1-2 lg de gris. Daca este prea inchegata compozitia, poti adauga inca 1 ou. Important este sa iasa legata.

Dupa ce a dospit aluatul, scoate-l pe un blat de lemn uns cu foarte putin ulei si imparte-l in doua. Intinde fiecare parte in forma de cerc si taie-l in 8 triunghiuri cat de cat egale. 

Asaza cate un lingura de umplutura si ruleaza fiecare triunghi in forma dorita.

Asaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie si acopera-le cu un prosop curat de bucatarie. Lasa-le la temperatura camerei aproxim 15-20 minute.

Unge-le apoi cu ou batut, presara seminte de susan.

Coace cornurile in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, timp de 20 minute sau pana cand sunt rumenite frumos.

Dupa coacere, scoate-le din cuptor si acopera-le cu prosopul de bucatarie. Dupa ce s-au racit putin, transfera-le pe un gratar de bucatarie.

Sunt pufoase, sarate si tin de foame. :))

Incearca si reteta de Cornuri de brutar, foarte pufoase si bune sau varianta dulce de Cornuri cu gem.

Iti recomandam si reteta de Cornuri cu branza si cascaval.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa