Cornuri pufoase cu Nutella

de Cris2711 in Dulciuri, 19 Iun 2014 | 6885 vizualizari

 

Sunt un dulce preferat de mine,fara doar si poate,mi-a fost iarasi pofta tare si nu m-am lasat pana nu am ademenit satul cu ele:D.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata(7 gr.) sau drojdie proaspata 25 gr.
  • jumatate lingurita de sare
  • 25 gr. unt de la temperatura camerei
  • 2 linguri cu varf de miere
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu Nutella:

Laptele se incalzeste intr-o craticioara.

Intr-o cana se pune drojdia,2 linguri de lapte caldut si se preseaza si putina faina deasupra.Se lasa circa 15 minute la loc caldut,ferit de curent de aer.

Intre timp se pun faina,untul,sarea,mierea si restul de lapte intr-un castron .

Se framanta bine ,se adauga si maiaua din drojdie si se framanta pana primeste o consistenta cat mai elastica.

Aluatul trebuie sa se desprinda de peretii castronului,cu mare usurinta,nu are voie nici sa se lipeasca dar nici sa fie tare.Cu cat este mai elastic ,cu atat vor fi cornurile mai pufoase.

Se acopera cu un prosop curat,usor umed.

Se lasa 1 ora sa creasca .

Cu 15 minute inainte de a se rula,se incalzeste cuptorul la 170°C.

Aluatul se intinde bine ,cu sucitorul,cat mai rotund posibil.

Se taie felii,genul felii de pizza.

Se intinde cam o lingurita cu Nutella pe fiecare fasie ,apoi se ruleaza de la baza,inspre varf.

Se aseaza pe o tava   si se ung  cu ou,cu o pensula.

Partea cu varful se pune in jos.

Se dau la cuptor pentru circa 17-20 de minute.

Cand sunt rumenite se scot de la cuptor.

Se servesc asa calde si pufoase.

TIPS-URI

1

Ideale si fara umplutura,proaspete pentru micul dejun unse cu unt.

2

Chiar si umplute cu sunca,mozzarella sau parmesan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata