Covrigei pufosi si moi

de Diana11 in Dulciuri, 28 Feb 2015 | 6676 vizualizari

 

Mincarea preferata a fetitelor mele si a sotului ,bineinteles daca ii mai ramine si lui :)

 

INGREDIENTE

  • Faina - 3linguri mari (+4 pahare)
  • Ulei - 3 linguri mari
  • Zahar - 1lingura mare
  • Sare - 1lingurita mica
  • Galbenusuri de ou - 3
  • Drojdie uscata - 1,5 lingurite mici
  • Apa - 2 pahare
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei pufosi si moi:

Intr-un vas mai maricel punem 3 linguri mari de faina, 3 linguri mari de ulei, 1 lingura mare de zahar, 1 lingurita mica de sare, le amestecam bine si adaugam 1 pahar de apa clocotinda. Amestecam pana obtinem o masa omogena. Lasam sa se racoreasca. Cand s-a racorit adaugam 3 galbenusuri de ou, 1,5 lingurita mica de drojdie uscata, 4 pahare de faina si 1 pahar de apa calduta. Amestecam toate ingedientele pana obtinem un aluat moale si lipicios. Acoperim vasul si lasam aluatul la caldut pe 30 minute.

Pregatim un vas micut cu ulei, ca sa inmuiem mainile innainte de a lucra cu aluatul.

Facem cate o bila din aluat, o asezam pe masa bine unsa cu ulei, le apasam putin cu mana si ii facem o gaura la mijloc. Covrigeii ii lasam sa creasca pe masa 10 minute, dupa care incepem sa-i coacem intr-o tigaie cu mult ulei bine incins. Ii coacem pana devin rumeni.

Din acest aluat puteti face si pateuri, carnaciori in aluat, pizza

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei pufosi si moi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi