Cum se face sucul de rosii

de Bunica in Bulion, 17 Iul 2009 | 18939 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Au inceput sa se coaca rosiile de gradina. Sa le folosim!

 

INGREDIENTE

  • 7 kg rosii
  • 2 linguri sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile,se taie in jumatati si se baga in robot.

Se pun intr-o oala de 10 l.si se pun la fiert. Se fierb aproape 1,45 ore.Cand are spuma cat mai putina se adauga sarea si se mai fierbe putin.

Se pune in sticle cu gura larga cand este fierbinte, se insurubeaza bine capacul , se invelesc cu o patura si se lasa la racit.

Eu de fiecare data fac cantitate mica, asa ca acum, dar fac in mai multe transe. Folosesc acest suc atat  la ciorbe, cat si la sosuri. Iarna il folosesc la mujdeiul de rosii. Mi-au iesit 3l si jumatate de suc

Tips: il pun in sticle de 700 ml. sau chiar mai mici, ca as nu stea desfacut prea mult. O sa vedeti ca de bulion este subtirel,de suc este grosut.

TIPS-URI

1

De preferabil sa folosesti recipiente care au capac cu filet a se folosi de preferinta sare grunjoasa, de muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

ANCA 1

28.07.2009, 11:01

Gata, mi-a iesit ieri o sticla de 750 ml si un borcam de 800 grame...asa am facut, le-am pus imediat in prosop si asa au stat pana azi dimi!

Bunica 1

28.07.2009, 18:42

Esti fericita. Bravo ! Ce se face in casa e sfant.

Adele 1

19.06.2014, 17:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii pentru iarna