Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla

de Catalina L in Dulciuri, 12 Aug 2017 | 2277 vizualizari

 

Ghriba este o patiserie marocana ușor de facut, servita în mod tradițional cu ceai de menta sau cafea la petreceri sau de sarbatori.
Aceasta reteta cade foarte bine, dupa reteta africana -Pui cu sos de arahide -imi ramanea un pic de unt de arahide. Iata o buna ocazie sa-l folosesc :).
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/biscuiti-cu-unt-de-arahide-ghriba-lbahla.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 80 g de zahar
  • 150 g unt de arahide
  • 75 ml de ulei
  • alune pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla:

Amestecati faina, zaharul, praful de copt si untul de arahide.

Adaugati treptat uleiul si amestecati pentru a forma un aluat.

Formati bile, puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.

Decorati cu o aluna fiecare biscuit.

Coaceti 15-20 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C.

Acesti biscuiti sunt foarte parfumati, dar in acelasi timp fragili si foarte consistenti  :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura la rece