Gogosi a la Motan la Oale

de CarmenBlue in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 4186 vizualizari

 

Una dintre retetele mele favorite! Desi am citit o gramada despre gogosi, modul lor de preparare si ingrediente, reteta Motanului mi s-a parut cea mai "la obiect", au iesit atatia gogosi cati trebuie pentru familia mea. Nici prea multi, nici prea putini! Multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • 30 g drojdie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la Motan la Oale:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca folosim drojdie proaspata, se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte caldut si se lasa sa se umfle 10-15 min. la loc calduros. Eu am folosit un plic de drojdie uscata de 7 g asa ca am amestecat-o direct in faina cernuta intr-un castron mai mare.

Se bat ouale cu o furculita si se adauga peste faina, Laptele caldut l-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Se toarna peste faina laptele cate putin amestecandu-se. Dupa omogenizare, se adauga si untul moale la temperatura camerei. Am adaugat si o lingurita de coaja de portocala cu zahar, (de la borcan).

Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Se unge un bol curat cu unt, se pune aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura cam 90 minute.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita. Se acopera cu un prosop curat si se mai lasa 15 min.

Se incinge ulei mai multisor intr-un ceaun, de preferat. Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra sau se pot umple cu crema de ciocolata, budinca sau gem.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Eu las aluatul la dospit in cuptorul cu microunde si creste de fiecare data foarte frumos.

2

Nu mai stiu la cine am vazut acest truc, dar e bine ca gogsile sa se puna la prajit cu partea pe care au stat pe masa in sus in ulei. Se umfla nemaipomenit si, daca uleiul e suficient, se intorc singuri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la Motan la Oale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scones