Scones

de Anamaria Cook in Dulciuri, 26 Mai 2012 | 4785 vizualizari

 

Aceasta este una din retetele doamnei Mary Berry pe care am gasit-o intamplator intr-o revista si mi-am propus sa o incerc, original se numesc Devonshire scones. Sunt incredibil de delicioase si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 450g faina care creste singura
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75g unt
  • 50g zahar
  • 2 oua
  • cam 225ml lapte
  • Pentru a servi:
  • gem de zmeura sau capsuni
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Amestecati faina cu praful de copt intr-un castron mai mare apoi adaugati untul si framantati usor pana ce toata faina se amesteca cu untul. Adaugati zaharul si amestecati.

Bateti ouale si amestecatile cu laptele, masurati ca impreuna sa aveti 300ml compozitie. Pastrati 2 linguri pentru a  unge sconurile.

Adaugati laptele cu ouale peste faina si framantati usor pana obtineti o coca lipicioasa. Pentru cele mai bune rezultate incercati sa nu framantati aluatul foarte mult ca pe cel de paine.

Puneti aluatul pe o suprafata plana cu putina faina si formati o foaie groasa cam de 1-2 centimetri.

Folosind o forma rotunda can de 5 cm(eu am folosit un pahar) taiati aluatul ca pe gogosi apasand usor pe pahar(incercati sa nu rasucutu paharul cand taiati aluatul)

Asezati gogosile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de cop, lasand can 2 cm intre fiecare. Ungeti-le cu oul ramas.

Puneti in cuptorun incins la 220C/ gaz 7 pentru 10-15 minute sau pana devin aurii.

Lasati-le sa se racoreasca, pentru a se mentine moi acoperiti cu un prosop de bucatarie. Cand s-au racorit taiati pe jumatate si serviti cu gem de zmeura sau capsuni si frisca.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scones cu iaurt