Desert fursecuri Snikersdooles

de katty in Dulciuri, 26 Ian 2018 | 2132 vizualizari

 

Originare din Germania- Schneckenoodles, aceste fursecuri  au devenit foarte populare in Statele Unite, schimbandu-si numele in timp , si evident, aparand o multime de variante deviind de la reteta originala.
 Eu am ales o varianta cu cacao si cardamom, condimentul meu preferar de iarna, alaturi de scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 2 oua intregi
  • 100 gr zahar brun
  • 50 gr zahar tos+50 gr pentru tavalit
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cardamom macinat
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 1/2 cesti faina
  • 2 lingurite rase scortisoara macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri Snikersdooles:

Mixam intr-un castron untul aflat la temperatura camerei cu zaharul brun si 50 gr zahar tos alb, apoi cu cate 1 ou, pe rand, pana se transforma intr-o crema fina. Adaugam cardamomul, cacao, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul si omogenizam bine. Adaugam cate putina faina in continuare si framantam aluatul cu varful degetelor.

Cu ajutorul a doua lingurite, luam din compozitie si punem intr-o farfurie in care am amestecat zaharul ramas si scortisoara. Formam cu mana bile pe care le asezam in tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 12-14 minute, scoatem tava si le lasam sa se raceasca pe hartie.

Se pastreaza pana la 5 zile in recipiente etanse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri Snikersdooles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere