Desert gogosi pufoase

de ralu_ca in Prajituri, 30 Noi 2014 | 26485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 70 g unt la temperatura camerei
  • 300 g lapte dulce caldut
  • 50 g drojdie
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase:

Intr-un bol am sfaramat drojdia si am adaugat putin zahar, 1 lingurita, putin lapte caldut si amestecam pana se dizolva si 2 lingurite de faina. Am amestecat pana obtinem o maia semi lichida, lasand-o 10 minute la cald sa creasca.

Intr-un bol punem faina, maiaua, galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si amestecam, punand putin cate putin laptele caldut, adaug untul si incorporam foarte bine in aluat. Scoatem din bol aluatul si il framantam foarte bine 10 minute, pana se obtine un aluat perfect ( and il atingi isi revine).

Un alt bol se unge cu putin unt si punem aluatul in acesta pentru a nu se lipi pe peretii vasului. Lasam la cald 30 minute.

Aluatul a crescut si il scoatem din bol si se lucreaza putin ca sa scoatem bulele in aluat.

Am presarat putina faina pe blat si am inceput sa intind aluatul cam de 1 cm.

Cu ajutorul unor forme, pe care le-am dat putin prin faina, am taiat gogosile. Le mai las putin sa creasca, apoi le prajim in ulei incins pe o parte si alta. Le scoatem pe un platou tapetat cu servetele absorbante, apoi le pudram cu zahar pudra vanilat.

Am obtinut niste gogosi absolut delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase