Desert inghetata de vanilie

de mioritica in Dulciuri, 23 Iun 2012 | 125549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 litru lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri faina
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri cacao
  • facultativ alune, stafide, nuca de cocos
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de vanilie:

Mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul vanilat, faina si laptele. Le punem pe foc mic amestecand in continuu  pana se ingroasa ca o ciulama, apoi lasam sa se raceasca (eu am pus cratita in chiuveta cu apa rece).

Cand compozitia s-a racit adaugam si smantana. Batem albusurile spuma cu restul de zahar si mixam pana obtinem o bezea. Punem albusurile in compozitie, amestecand usor. Adaugam esenta de vanilie, alune si fiecare ce mai doreste, dupa plac. Punem in pahare sau in casolete de inghetata, dar oprim 4 linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacao.Turnam deasupra si amestecam usor cu o furculita pentru un efect marmorat.

Le bagam la congelator cel putin 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si mure