Desert lemon curd

de Lau in Dulciuri, 14 Noi 2018 | 2159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 140 g unt 80%
  • 200 g zahar
  • 250 ml zeama de lamaie
  • coaja de la lamai
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert lemon curd:

Zeama de la lamaie (am folosit 4 lamai) o punem intr-un bol impreuna cu coaja data prin razatoarea mica, galbenusurile si zaharul.

Amestecam pana ce se omogenizeaza, punem bolul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce se dizolva zaharul.

Taiem untul cubulete si adaugam peste crema amestecand continuu avand grija sa nu dea in clocot. O lasam pe foc pana ce se topeste untul si crema s-a ingrosat ca o budinca.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece cateva ore.

Il folosim la diverse prajituri sau torturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert lemon curd" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti