Desert placinta cu mere

de -Licurici- in Dulciuri, 6 Noi 2018 | 3742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 500 g faina;
    • 250 ml lapte cald;
    • 2 linguri zahar;
    • 2 linguri ulei;
    • 7 g drojdie uscata;
    • un varf de sare.
  • Pentru umplutura:
    • 1 kg mere (fara coaja);
    • 4 linguri zahar brun;
    • 1 plic zahar vanilinat;
    • 1 lingurita scortisoara;
    • zeama de lamaie.
  • Suplimentar:
    • 1 ou;
    • 2 linguri zahar brun;
    • 2 linguri gris.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

  1. Pentru aluat, se pregateste o maia: drojdia uscata se amesteca cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte cald si o lingura de faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca.
  2. Intr-un bol mare, se amesteca faina, sarea, zaharul, uleiul, laptele si maiaua.
  3. Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana.
  4. Se lasa la crescut, acoperita cu un prosop, cel putin o ora.
  5. Pentru umplutura, merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
  6. Toate ingredientele pentru umplutra se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit.
  7. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire, se adauga umplutura de mere, apoi se ruleaza.
  8. Se pune intr-o tava cu foaie de copt si se baga in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, pentru 50 min.
  9. Inainte cu 10 min sa fie gata, se scoate din cuptor si se unge cu ou batut, apoi se presara zahar brun si se baga din nou la cuptor, sa se rumeneasca.

TIPS-URI

1

Daca merele sunt zemoase, se scurg bine inainte sa se puna in aluat sau se presara gris deasupra compozitiei, inainte sa se ruleze.

2

Din compozitie se pot face 2 rulade sau se pot face 2 foi, cu umplutura in mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu