Desert placinte cu mere

de Catalina L in Dulciuri, 20 Apr 2019 | 2028 vizualizari

 

Astazi sarbatorim Sambata lui Lazar.
Traditia cere ca in Sambata lui Lazar gospodinele sa plamadeasca placinte si sa le dea de pomana vecinilor, rudelor si tuturor acelora care le trec pragul. Daca femeile se ingrijesc de copturi, fetele tinere planteaza flori, considerandu-se ca numai cele sadite acum vor inflori bogat.



Dupa reteta de branzoiace - vezi aici- va propun o reteta de placinte cu mere.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/placinte-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 350-380 g de faina
  • 5-6 g de drojdie uscata
  • 60 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 1 ou mare
  • 75 ml de lapte
  • 150 g de branza grasa proaspata de vaci
  • 1/2 lingurita de aroma de vanilie

Pentru umplutura:

  • 6 mere
  • 5 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara rasa
  • 20 g de unt
  • 2 mani de miez de nuca

Decor:

  • 1 galbenus de ou + 1 lingura de lapte
  • zahar pudra si zahar perlat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu mere:

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut.

Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.

Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.

Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca 2-3 ore.

Pregatiti umplutura:

Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare.

Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 10-15 minute.

Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida.

Lasati sa se raceasca.

Framantati aluatul si impartiti-l in 12 parti.

Făinăm suprafața de lucru și intindem fiecare parte in forma rotunda , patrata sau dreptunghiulara.

Puneti deasupra merele racite si presarati deasupra miezul de nuca.

Am facut 3 tipuri de forme: vezi imagini

Puneti-le pe o placa acoperita cu o foaie de copt si lasati-le sa creasca cel putin 30 de minute.

Le ungem cu un ou bătut şi le dăm la cuptorul preîncălzit la 180°c pentru 20-25 de minute.

Le pudrăm cu puţin zahăr. Sunt delicioase caldute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu ciocolata de casa