Desert prajitura cremsnit

de MotanLaOale in Prajituri, 27 Ian 2016 | 39554 vizualizari

 

Am zis sa postez reteta 600 cu prajitura copilariei mele. O facea bunica mea cu fiecare ocazie, mai mare sau mai mica. Neavand osanza a trebuit sa cumpar foile. Crema am "imprumutat-o" de la Dia.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi coapte pentru cremsnit (Boromir)
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 90 g amidon alimentar
  • 180 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 150 ml frisca lichida
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cremsnit:

Crema: Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase. Se pune laptele la fiert. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se toarna in el amestecul de oua si se amesteca bine. Se pune iar pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit cu folie alimentara pusa direct pe crema ca sa nu faca crusta. Se lasa la frigider pana se intareste. Se transfera intr-un castron si se mixeaza. Se adauga frisca batuta mixand in continuare pana are consistenta dorita.

Asamblare: Se pune prima foaie intr-o tava tapetata cu folie alimentara. Se pune crema peste si se niveleaza. Se pune foaia a doua, se indoaie folia peste si se lasa la rece pana a doua zi.

Se scoate din tava si se indeparteaza folia. Se pudreaza cu zahar pudra. Se portioneaza (cam greu) si se serveste.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Foaia a doua se poate pune sfaramata pentru a se taia mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cremes