Desert tort de ciocolata

de Lavinia in Torturi, 19 Dec 2012 | 121564 vizualizari

 

Pentru mine a fost tortul perfect de ciocolata, la aniversarea celor 18 ani :D

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 9 oua
  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 40 g cacao
  • Crema:
  • 600 g ciocolata
  • 50 g cacao
  • 600 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 50-60 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata:

Crema: punem pe baie de aburi frisca, ciocolata si cacaua si amestecam pana se topeste complet. Dam la rece pentru minim 6 ore (eu am lasat-o peste noapte).

Blat: mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua si mixam bine pana devine un amestec omogen. Tapetam o tava rotunda (26 cm) cu hartie de copt si coacem 3 blaturi separate, timp de 15 minute fiecare (testul scobitorii).

Glazura: turnam frisca lichida fierbinte peste ciocolata rupta bucatele si amestecam bine pana se topeste ciocolata si obtinem o crema fina.

Asamblare: scoatem crema de la rece si o mixam pana devine spumoasa si se deschide putin la culoare. Punem un blat pe un platou, o treime din crema de ciocolata, al doilea blat, jumatate din crema ramasa si deasupra ultimul blat. Imbracam tortul in crema ramasa si decoram cu glazura de ciocolata.

Dam tortul la rece pentru cateva ore si e gata de servire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Lavinia 1

27.02.2014, 07:42

Ma bucur din suflet ca ai incercat reteta mea si v-a placut!Multumesc pentru aprecieri

mihaela90 1

01.11.2014, 21:49

Nu se insiropeaza blaturile?Arata super!

Cofetarul Vesel 1

16.12.2017, 18:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort rapsodia aromelor