Dulceata de visine

de Sidy in Dulceata / Gem, 10 Iul 2011 | 3718 vizualizari

 

Cred ca fiecare dintre voi are cate o reteta de dulceata de visine...Aceasta este a mea....

 

INGREDIENTE

  • 5 kg visine
  • 2 kg zahar
  • borcane cu capac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Se spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele.
Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai dulce se poate adauga inca 0,5 kg zahar.
Se lasa de seara pina a doua zi dimineata visinele cu zaharul, sa se topeasca.
Se pun intr-o cratita la fiert , invartind continuu pina cind se ingroasa compozitia.Spuma formata se ia cu lingura.Cind dulceata este gata , amestec bine si pun dulceata fierbinte in borcane , le pun capacul si le las 5 minute cu capacul in jos.
Intr-o cutie pun o patura groasa si asez in ea borcanele cu dulceata. Le acopar bine cu inca o patura si le las acolo pina se racesc( o zi, doua) apoi le pun in camara.

Pofta mare....la iarna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bucataras Medi 1

10.07.2011, 13:51

Te rog sa-mi pastrezi si mie un borcanel si sa mi-l aduci la intalneala .....................

MotanLaOale 1

10.07.2011, 20:22

buna buna

Lau 1

11.07.2011, 13:30

grozava

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine