Eggplant Parmigiano

de Anamaria7 in Paste, 24 Aug 2009 | 16555 vizualizari

 

Pana acum, mi se pare cea mai aromata mancare pe care am pregatit-o! Prima data am gustat-o in SUA, dar erau folosite semipreparate, pe cand facuta de la zero acasuca e muuult mai buna :D

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete potrivite
  • 2-3 oua
  • faina, pesmet
  • 1kg rosii
  • 150g mozarella
  • 150g parmezan
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2 lingurite de ulei
  • cimbru, busuioc
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eggplant Parmigiano:

Rosiile se decojesc si se taie cubulete mici. Usturoiul taiat feliute subtiri se pune intr-o cratita cu fund gros peste uleiul incins la foc mic. Cand s-a muiat si a capatat o nuanta aurie, se adauga rosiile. Compozitia se lasa sa fiarba pana cand scade sucul lasat de rosii si se leaga ca un sos (putem da focul putin mai mare). Cand a ajuns cat de gros dorim (nu mai devreme ca altfel o sa scada sucul si va ramane prea sarat/dulce), condimentam cu sare si zahar dupa gust (sa mai ia din acreala rosiilor) si adaugam cimbrul si busuiocul maruntit. Mai lasam sa dea un clocot si luam de pe foc.

Intre timp, vinetele se taie felii (rotunde sau pe lung, cum va place mai mult, eu am preferat cerculetzele) de 1cm grosime, se sareaza si se pipereaza. Se pregatesc ca pentru a fi facute pane, se dau prin faina, ou si pesmet, apoi se pun in tava intr-un singur strat si se dau la cuptor la 180 C pentru 10 minute.

Dupa ce sosul e gata si vinetele sunt scoase din cuptor, tava se unge cu un strat de sos, se asaza un strat de vinete, un strat de mozarella maruntita si unul de parmezan ras. Se repeta incepand cu stratul de sos pana cand se epuizeaza ingredientele, terminand cu un strat de parmezan.

Se da la cuptorul preincins la 180 C timp de 30-35 de minute, pana cand parmezanul capata o nuanta aramie.

TIPS-URI

1

Se serveste cu paste tagliatele sau spaghete simple

2

Se poate orna cu busuioc/cimbru

3

Aceeasi reteta poate fi extrem de gustoasa si cu branza telemea si cascaval in loc de mozarella si parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Eggplant Parmigiano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ana 1

08.06.2010, 17:30

Arata foarte bine ,abia astept s-o testez

Lau 1

28.04.2012, 16:07

Tuxedo 1

13.01.2014, 01:20

este una din preferatele mele! am notat-o!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste carbonara