Frigarui de porc

de Ina in Mancaruri cu carne, 16 Oct 2016 | 3343 vizualizari

 

Daca tot am incins gratarul pentru niste coaste de miel si mititei, am zis sa ne bucuram si de gustul legumelor fripte, combinate cu carne, adica de mult ravnitele frigarui. 

 

INGREDIENTE

  • carne de porc ( eu am avut bucati fragede, de pe burta )
  • ardei capia
  • ceapa
  • dovlecei subtiri, tineri
  • sare
  • piper ( sau condiment pentru friptura )
  • betisoare pentru frigarui ( se gasesc in supermarket )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de porc:

Portionam carnea in bucati patrate si o condimentam cu sare si piper sau cu condiment special pentru fripturi/ frigarui . Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la rece 15 minute sa se patrunda aromele. 

Spalam si curatam legumele de partile necomestibile ( seminte, cotoare, etc.), apoi le taiem in bucati potrivite cu latura de cca 4-5 cm.( nu e cazul la dovlecel, pentru ca in cazul acesta doar spalam si feliem ) 

Cand avem materia prima pregatita luam cate un betisor si intepam mijlocul bucatilor de carne si legume, alternandu-le ca la siragul de margele. 

Pregatim jarul pe gratar si frigem frigaruile pe toate partile pana cand carnea si legumele sunt bine patrunse. 

Servim frigaruile fierbinti, daca se poate direct de pe gratar, pentru a ne bucura si de combinatia de mirosuri.

 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine patrate potrivite pentru frigarui, folosim im principal foile externe de la o ceapa mare.

2

Cu cat ardeiul gras/capia va fi mai carnos, cu atat gustul frigaruilor va fi mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ina 1

17.10.2016, 19:08

)))
Daca ati sti ca veniti, clar as pune de-un gratar

Panacris 1

17.10.2016, 20:17

Rahela Velicu 1

30.12.2016, 00:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui la gratar