Friptura frageda de porc la tigaie

de Gherca Daniela in Porc, 3 Dec 2021 | 8504 vizualizari

 

O friptura frageda, usor de facut, tipic ungureasca care este foarte, foarte gustoasa si perfecta chiar si atunci cand ai musafiri!

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati de ceafa
  • piper dupa gust
  • chimen (optional)
  • 50ml ulei sau untura daca aveti
  • 2 foi de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de boia dulce
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingura sare sau dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de porc la tigaie:

Condimentam carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi o prajim intr-o tigaie incinsa cu ulei sau untura pana se rumeneste frumos pe fiecare parte. Dupa ce s-a rumenit frumos, adaugam dafinul, usturoiul pisat, amestecam circa un minut, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba pana scade tot lichidul din tigaie la foc mediu acoperit cu capac. Apoi adaugam boiaua si amestecam bine, pe urma smanatana, amestecam din nou pana se patrunde printre toate bucatile de carne si putem opri focul.

Se serveste cu ce va place, merge cu orice garnitura...noi am preferat legume la tigaie soté!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de porc la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (16)

mirela0911 1

05.12.2021, 09:33

Ce gustoasa trebuie sa fie!

oanapl 1

09.12.2021, 17:09

Delicioasă!

Caty 1

25.06.2022, 07:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Proaspata de porc-reteta cu nr.1300