Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita

de maxion in Fructe de mare, 4 Sep 2011 | 10144 vizualizari

 

ceva ce e super si cu un gust aparte pentru gurmanzii carora le plac fructele de mare

 

INGREDIENTE

  • 1 kg midii
  • 1kg scoici
  • 20 de cozi de gamberii decorticate
  • 8..10 puisori de caracatita
  • o nuca de cocos sau lapte de nuca de cocos
  • maduva de palmier (conserva)
  • 1 lamaie potrivita
  • 1/2 ananas fruct
  • 5..6 catei de usturoi
  • 1 ..2 ardei iute
  • 50 ml de coniac
  • 100 ml ulei de masline
  • sare , piper
  • patrunjel verde
  • 1 ardei gras rosu
  • rosii cuburi din conserva
  • o bucatica de radacina de telina
  • 1..2 fire de telina verde
  • 10 masline verzi si 10 negre
  • ceapa verde-  o legatura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita:

Dupa ce spalam midiile si scoicile le punem la fiert pentru 10 min, in apa cu sare , pana se deschid .

Intre timp tocam legumele si pui de caracatita (sa nu uitam de scoici)daca sunt deschise se dau la o parte de pe foc si se scurg de apa scoatem carnea din ele si o punem pe o farfurie dupa care punem legumele la distuit in ulei de masline .

Cand sunt facute pe jumatate adaugam caracatita, cozile de gamberii si pulpa de la scoici punem laptele de cocos, ananasul taiat bucati si zeama de la o lamaie.

Asezonam cu sare, piper si ardei iute tocat si lasam totul sa fiarba 5 min .

Punem si rosiile cuburi ,mai lasam 5 min la foc iute ,dupa care punem usturoiul si patrunjel verde si gata........

Se serveste calda .....

va urez pofta bunaaa

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

divainbucatarie 1

05.09.2011, 11:46

Lau 1

05.09.2011, 13:34

arata bine

florylau 1

24.05.2014, 23:30

d zeule nu amestecati niciodata scoicii cu caracatita sant fructe de mare dar nu se amesteca -

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu creveti si calamari