Racii Roscovani (raci fierti cu mirodenii)

de MVMih in Fructe de mare, 29 Aug 2011 | 24945 vizualizari

 

Am fost si eu la piata sa cumpar peste si printre altele ce sa vezi raci, m-am uitat putin cam stramb dar pana la urma m-am hotarat sa cumpar, avand acasa o persoana draga pe care o iubesc si care imi spunea ca nu a mai mancat raci din copilarie....

Racii sunt o raritate prin piete sau marketuri, par putin cam fiorosi dar sunt tare mult gustosi...Pentru a fi preparati este imperios necesar ca acestia sa fie vii.

 

INGREDIENTE

  • 25 raci vii (cam 1 kg si jumatete)
  • 3-4 frunze dafin
  • o manuta boabe de piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • o manuta boabe de mustar
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racii Roscovani (raci fierti cu mirodenii):

Racii se spala in multe ape si se curata cat de mult posibil.

Am pus la fiert intre timp la fiert intr-o oala mare cam de 8 litri, 4 litri de apa + frunzele de dafin + celelate ingrediente cu usturoiul tocat rondele si am lasat pana a inceput sa clocoteasca.

Dupa care, ce sa zic a inceput tortura, racii care inotau in apa, unul cate unul in oala clocotind. Dupa ce am pus ultimul rac, am mai lasat cam 5-7 minute sa clocoteasca tot calabalacul, pana sau facut toti roscovani si am stins focul.

Am lasat racii aproape sa se raceasca cat de cat in apa in care au fiert , dupa care i-am pus pe farfurie cu putin patrunjel.

Am servit cu mujdei de usturoi. N-au fost chiar usor de mancat / curatat cum spun specialistii, dar merita.

Hai la masa...v-am pastrat si voua cateva codite si clestisori...

Daca ti-a placut reteta noastra "Racii Roscovani (raci fierti cu mirodenii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

MVMih 1

24.09.2011, 00:15

Da! Dia, trebuie, va trebui sa ma straduiesc...Ma gandeam !!!?? ce ar trebui sa fac ca sa recuperez...!?...ca de gatit se vede treaba...k trag kiulu si nici pricepere nush daca mai am

brunetica 1

16.12.2011, 18:16

ce bine arata racii , vreau si eu unul

Bya Ralu 1

27.01.2012, 00:25

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Raci fierti