Fursecuri de post cu nuca si ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 3845 vizualizari

 

cate un martisor dulce pentru fiecare bucataras! Sa aveti o primavara insorita!! >:d

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 175 gr. nuca macinata
  • 250 margarina (la temperatura camerei)
  • 1 plic praf de copt
  • 175 gr. zahar tos
  • 1 plic zahar cu scortisoara
  • 1/4 lingurita pudra de ghimbir
  • 275 gr. faina alba proaspat cernuta
  • Decor:
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 7-8 linguri apa rece
  • 250 gr. jumatati de nuca prajita
  • bombonele de zahar cu cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de post cu nuca si ciocolata:

Mixam margarina cu nuca macinata si zaharul pana la omogenizare.

Adaugam praful de copt, zaharul aromat cu scortisoara, pudra de ghimbir si la final faina proaspat cernuta.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Umplem pistolul de fursecuri cu amestecul obtinut si formam discurile de aluat lasand ceva distanta intre ele.

Dam tava la copt pana se rumenesc fursecurile usor.

Le scoatem si le lasam la racit.

Ciocolata o rupem bucati, o topim la foc mic in 7-8 linguri de apa rece.

Glazuram fursecurile cu ciocolata topita, ajutandu-ne de o pensula din silicon, apoi asezam cate o jumatat de nuca drept decor pe fiecare prajiturica si presaram bombonele de zahar din loc in loc.

Lasam cel putin 1 ora sa se intareasca glazura si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de post cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa cu cereale