Garnitura galuste de cartofi in sos picant

de Miha in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2010 | 186119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 50 g telemea
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • 100 g cascaval pentru tavalit galustele
  • patrunjel verde pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura galuste de cartofi in sos picant:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata. Se pun intr-un castron si se paseaza cu untul moale. Piureul obtinut se amesteca impreuna cu oul, telemeaua rasa si faina. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Se amesteca si se toarna peste ele sucul de rosii. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano si se omogenizeaza.

Sosul obtinut se toarna intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Cu mainile umede se formeaza galustele din pasta obtinuta. Se tavalesc prin cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun una langa alta peste sosul din tava. Se da tava la cuptor, la foc mediu pana se rumenesc.

Se servesc calde presarate cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura galuste de cartofi in sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Lina24 1

06.01.2016, 09:49

deliciu

Bon_Jovi 1

01.12.2016, 22:38

Toate retetele postate de Miha, pe care le-am facut, au fost de nota 10. Cred ca este minunata si foarte gustoasa.
P.S. Abia acum am dat de ea

Panacris 1

28.02.2019, 22:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftele de cartofi si telemea