Gem de prune vinete cu nuci coapte

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 12 Sep 2021 | 2364 vizualizari

 

Anul asta a fost anul de gratie al prunelor, de toate felurile, tipurile, marimile si ce mai vreti voi, eu nu mai vreau mi-a ajuns.....si inca mai am 4 pruni de batut si cules.

 

INGREDIENTE

  • 30 kg prune vinete ( cantarite cu samburi cu tot)
  • 1 kg nuci coapte in cuptor
  • 1 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune vinete cu nuci coapte:

Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand samburele. Le-am pus intr-un tuci incapator, am adaugat zaharul si le-am pus la foc mic, sa fiarba incet, pana au scazut la jumatate, apoi am adaugat nucile coapte-n cuptor ( am copt nucile si le-am curatat de coaja) si am mai lasat sa fiarba cca 30 min. Am pus gemul in borcane bine sterilizate, apoi am incins cuptorul bine, am stins focul si am bagat borcanele in cuptor, fara a pune capacul la borcane. Le-am lasat pana dimineata, apoi le-am scos din cuptor, fiecare borcan a format o crusta frumoasa, apoi le-am pus caacele si le-am depozitat in beci.Acum asteapta cuminti sa fie folosite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune vinete cu nuci coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

katty 1

13.09.2021, 19:33

Atata gem mananci tu? Sau este pentru toti bucatarasii?Astept sa imi trimiti partea mea...

Rahela Velicu 1

16.09.2021, 13:49

Valclaudia 1

08.10.2021, 06:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui