Gem-marmelada de coarne

de Ksenya in Dulceata / Gem, 3 Sep 2020 | 3382 vizualizari

 

Un gem-marmelada  parfumat si bun.
Proprietatile benefice ale coarnelor deja le cunoasteti, daca nu, gasiti aici.
Este bine legat, se poate face din el cornulete sau tarte, sosuri pentru carne sau mancat pe paine langa un pahar de lapte.
Va indemn sa incercati chiar daca necesita multa rabdare.
Merita sa aveti in casa 1-2 borcanele.
 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg coarne
  • 1 kg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem-marmelada de coarne:

Coarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg.

Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu.

Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15 minute se scoate capacul se amesteca, se micsoreaza flacara si se mai fierbe pana se leaga, cam 30 minute.

Capacele si borcanele se sterilizeaza in prealabil.

Se umplu borcanele si se capseaza cu capace sterilizate si se dau sub patura pana se racesc complet.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Alegeti coarnele bine coapte si nealterate

2

Daca doriti sa fie mai parfumata dulceata, adaugati vanilie sau un pic de anason, eu o prefer cu parfumul ei autentic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem-marmelada de coarne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

04.09.2020, 09:35

Buna!

oanapl 1

07.09.2020, 13:17

Delicioasa!

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:29

Preferata mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de visine