Gogosi - american donuts

de AlinaFizesan in Prajituri, 7 Oct 2013 | 7717 vizualizari

 

Niciodata nu strica ceva dulce! Iar cum prietenele mele sunt pofticioase, eu le fac pe plac!

 

INGREDIENTE

  • faina - 500g
  • lapte - 200 ml
  • 1 lingura unt
  • 1 esenta vanilie
  • jumatate lingurita sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 25g drojdie
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi - american donuts:

In primul rand incalzim laptele, in care adaugam drojdia si lasam deoparte amestecul 20 minute. Topim untul. Cand acesta este rece, batem ouale cu zaharul, untul, coaja rasa de la lamaie si esenta de vanilie. Intr-un bol mai mare cernem faina impreuna cu sarea. Ulterior, punem peste faina amestecul de lapte cu drojdie. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam si amestecul de oua. Framantam bine bine, desi necesita efort credeti-ma ca merita! Poate vi se va parea aluatul subtire, asa trebuie sa fie! Il lasam la dospit 1 ora jumatate. Punem pe masa de lucru faina din plin, unde vom intinde tot aluatul. Incercati sa intindeti aluatul cu mainile, si nu cu sucitorul. Eventual puneti din cand in cand mainile in faina, ca aluatul sa nu se prinda de ele. Odata aluatul intins, luati un pahar si formati gogosile. In centru puteti decupa cu ceva mai micut, eu am folosit gura unei sticle de apa de 0.5. Eu am pregatit atat in cuptor, cat si in tigaie. Pe cele din cuptor le-am pus la foc mediu pe o hartie de copt pe tava, iar pe cele din tigaie le-am prajit in ulei bine incins! Cele din tigaie sunt mai moi, dar cele din cuptor au o usoara aroma de biscuite! Au fost pe placul tuturor! Desi nu am scris ingredientele de la glazuri, va pot spune ca puteti folosi orice! Eu am folosit ciocolata neagra pe care am topit-o pe baie de aburi impreuna cu o lingurita de unt si smantana pentru frisca! La fel am procedat si cu ciocolata alba! Le-am ornat cu alune nesarate, inimioare si cocos! Depinde de gustul fiecaruia, se poate folosi orice!

TIPS-URI

1

Nu lasati gogosile sa se rumeneasca prea tare in tigaie!

2

Cele din cuptor eu le-am intors, desi nu este necesar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi - american donuts" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Gogosi" cu mere