Gogosi cu ciocolata - Doughnuts

de Miha in Dulciuri, 22 Aug 2012 | 7320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 520 g faina
  • 1 ou
  • 1 cana kefir
  • 100 ml lapte
  • 60 g unt
  • 75 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de portocala confiata
  • 1/2 lingurita sare
  • crema de ciocolata (Finetti, Nutella)
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ciocolata - Doughnuts:

Aluatul l-am preparat la masina de paine, dar se poate prepara si manual, pentru cine nu dispune de masina.

Punem untul si zaharul in lapte, apoi incalzim usor, atat cat sa se topeasca untul si zaharul. 

Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si punem oul, drojdia, sarea si kefirul. Incepem sa amestecam usor, apoi treptat adaugam laptele amestecat cu unt si zahar. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Framantam putin aluatul, sa iasa aerul din el, apoi il intindem pe masa  presarata cu putina faina, intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Taiem cercuri cu o forma de biscuiti sau cu un pahar, apoi cu o forma rotunda mai mica, decupam mijlocul cercului mare. Aluatul ramas il framantam din nou si repetam operatiunea.

Mai lasam putin pe masa, sa creasca, apoi se prajesc in ulei foarte bine incins. Se scot pe un prosop absorbant.

Incalzim putin crema de ciocolata, sa devina fluida. Luam fiecare gogoasa, o trecem prin ciocolata, punem pe un platou, apoi presaram cu bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata - Doughnuts" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase ca la gogoserie