Gogosi de post cu scortisoara

de MoliCook in Mancaruri de post, 18 Dec 2010 | 10064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • coaja de portocala
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 3 linguri lei pt aluat
  • 500 ml ulei pt prajit
  • 5 linguri zahar
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post cu scortisoara:

Intr-un bol mare amestecam faina cu drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, sarea, coaja de portocala. Apoi incepem si framantam cu apa cat cuprinde,Cand se desprinde de marginile vasului punem putin ulei si mai framantam. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Apoi luam jumatate de aluat si il intindem si decupam sau facem diverse modele.

Se prajesc in uleiul incins, se scot pe servetele si cand le servim se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gogosele cu miere si scortisoara (de post)