Gogosi glazurate

de Pushaa in Dulciuri, 5 Iun 2014 | 7191 vizualizari

 

Gogosile sunt preferatele mele! Merg perfect cu o cana de lapte cald si dimineata si la pranz si seara! ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • drojdie cat o nuca
  • 1 pahar zahar
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf sare
  • 50 ml ulei
  • 200 gr ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi glazurate:

  Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si lasam sa se inmoaie. Amestecam drojdia cu 2 linguri de faina si putin lapte caldut, cam cat sa obtinem o compozitie cu o consistenta asemanatoare celei a iaurtului. Lasam la crescut cam 15 minute.

Facemn o gaura in mijlocul fainii si punem maiaua, ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat si putin lapte. Incorporam toate ingredientele prin miscari circulare din interior spre exterior turnand laptetle treptat. Framantam bine iar la sfarsit punem uleiul si framantam pana cand aluatul absoarbe tot uleiul.

Invelim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald.

Dupa ce a dospit pudram masa cu faina si intindem foi. Taiem cercuri cu un pahar sau o cana mai mare iar pentru cercul din interior putem folosi o sticla sau un dop. Le mai lasam sa creasca 10 minute, apoi se pun in tigaie cu partea care a stat pe masa in sus.

Topim ciocolata la baie de abur cu 2 linguri de ulei. Inmuiem fiecare gogoasa astfel incat sa cuprinda doar partea superioara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase