Gogosi pufoase cu lingura

de Mirela_Tilvescu in Dulciuri, 10 Feb 2013 | 39885 vizualizari

 

Fine si parfumate sunt preferatele copiilor.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 1 pahar si 1/2 de lapte
  • un pliculet drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
  • 1/2 sticluta esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 3 linguri zahar
  • ulei pt prajit
  • zahar si scortisoara pt rostogolit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu lingura:

Se pune faina intr-un bol cu un paf de sare. Peste se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut si restul ingredientelor si se bate cu mana pana se obtine un aluat fin, moale si bine omogenizat.

Se incinge bine uleiul si cu ajutorul unei linguri formam gogosele rotunde si le prajim. Dupa aceea se trec prin zahar amestecat cu scortisoara.

P.S. Aluatul nu poate fi foarte moale pt ca absoarbe mult ulei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu lingura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase ca la gogoserie