Inele de calamar cu creveti, peste si orez

de mihaelar63 in Fructe de mare, 4 Oct 2021 | 3799 vizualizari

 

 Mi se facu de ceva ,, marin"' . In  frigider  aveam ingrediente achizitionate pentru paella .Din ziua anterioara aveam orez fiert . Ce mai paella cu munculita si bataie de cap . In 15 minute am pus pe masa preparatul colorat si savuros .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr inele calamar
  • 300 gr peste [ salau ]
  • 300 gr creveti
  • 500 gr orez [ preparat cu ceapa si patrunjel ]
  • 10 rosii cherry
  • 100 ml ulei masline
  • 50 gr unt
  • 3 catei usturoi
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei portocaliu
  • 2 linguri otet vin
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • sare
  • patrunjel verde tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inele de calamar cu creveti, peste si orez:

  1.  Am spalat bine fructele de mare si am decorticat crevetii.
  2. Prea uratei imi pareau crevetii acestia care suitau reprobator la tine cu ochisorii lor :D .
  3. Stiu ca carcasa crevetilor da un plus de culoare dar de data aceasta a fost vorba de un preparat rapid .
  4. Pestele se feliaza si se prajeste pe ambele parti  in uleiul incins amestecat cu unt .
  5. Adugati inelele de calamar si crevetii . Sarati .
  6. Condimentati cu oregano si  piper cu lamie .
  7. Amestecati cu grija sa nu se rupa bucatile de peste .
  8. Puneti rosioarele cherry. Stropiti cu otet de vin .
  9. Mai lasati cateva minute pana se inmoaie rosiile si crevetii isi schimba culoarea in roz-piersiciu .
  10. La sfarsit se pune patrunjel tocat  din abundenta .
  11. Serviti preparatul cald cu orez sau cu pastele preferate .
  12.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prea uratei imi pareau crevetii acestia care suitau reprobator la tine cu ochisorii lor :D .

2

Stiu ca carcasa crevetilor da un plus de culoare dar de data aceasta a fost vorba de un preparat rapid .

Daca ti-a placut reteta noastra "Inele de calamar cu creveti, peste si orez" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu fructe de mare (Paella de marisco)