Kaizer de casa

de Bucataras Diana in Mezel de casa, 14 Noi 2016 | 10755 vizualizari

 

Piticului meu ii cam  plac mezelurile si de ceva vreme incerc sa prepar in casa. Pe langa kaizer am facut si pastrama de pui. Urmeaza sa incercam sa facem salam si cremwursti. :) Am incercat vreo 3 retete pana am ajuns la cea de acum la care ne-am stabilit si care ne place foarte mult. Reteta gasita, sincer am uitat unde :(,era pentru cotlet dar eu folosesc piept de porc si iese o bunatate. Si daca mai o si afuma sotiorul... yammy, te lingi pe degete.

 

INGREDIENTE

  • piept porc cca 1,5 kg,
  • 250 ml vin rosu fiert,
  • 2 litri apa,
  • 3-4 linguri sare grunjoasa;
  • 2 linguri zahar,
  • cateva boabe piper;
  • 1 lingura boia dulce afumata,
  • 1 lingura cimbru,
  • 1 lingura rozmarin,
  • 1 lingura coriandru praf.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaizer de casa:

Spalam pieptul de porc si il taiem bucati potrivite. Intr-un vas incapator punem apa, sarea, zaharul si mirodeniile si amestecam pana se topesc zaharul si sarea. Punem carnea in vas si dam la rece pana a doua zi. A doua zi scoatem carnea din vas,o stergem un pic si o asezam intr-o tava unsa cu ulei. Ungem si carnea cu ulei, acoperim tava cu hartie de copt si dam la cuporul preincalzit la 200 grade pentru 30-40 minute.Dupa cele 30-40 de minute, luam hartia de copt, adaugam vinul fiert si dam la cuptor 15 minute pe o parte si inca 15 minute pe cealalta.Lasam sa se raceasca si putem servi. Se poate si afuma. Facem agatatoare din sfoara, punem bucatile de kaizer la afumat si le tinem cca 12 ore. Noi am servit cu branzica de capra facuta de mine. :p Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate congela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaizer de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bucataras Diana 1

14.11.2016, 22:12

Dia, te astept cu drag la degustare

miki_a 1

15.11.2016, 16:36

Vin sa ma ling si eu pe degete ! Zau ca m-a luat pofta!

Rocsi 1

15.11.2016, 20:43

Im si imaginez cat de bun a iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Lebar de casa