Lapte de cocos

de adnia in Vegan / Raw vegan, 11 Ian 2013 | 28099 vizualizari

 

Cu siguranta cunoasteti si voi o multitudine de retete care contin lapte de cocos...si cu siguranta l-ati cautat prin magazine. uneori l-ati gasit, asa ca mine, alteori nu, tot ca mine:) Insa eu recunosc ca am fost oarecum dezamagita de pretul sau si de conservantii continuti in cutii, asa ca m-am hotarat sa gasesc varianta perfecta. Si cred ca am gasit-o! Unde mai pui ca-ti poti face propriul lapte de cocos, oricat de mult sau de putin e nevoie pt. prepaparea diferitelor retete. E extrem de usor de preparat...si foarte ieftin.

 

INGREDIENTE

  • nuca de cocos
  • apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de cocos:

Asadar, sa trecem la treaba!

Pt. lapte de cocos avem nevoie de nuca de cocos (sau fulgi de cocos), apa fierbinte si cam atat!

Pt. ca eu nu am gasit nuca de cocos cand am avut nevoie (si e si greu de spart), am ales varianta fulgi de cocos, cei pe care-i cunoastem toti. Nuca de cocos (si implicit fulgii) contin multe grasimi, asa ca laptele rezultat este foarte gras...voi il diluati cat va place.

Deci, fulgii de cocos (cca 100 gr) se lasa la hidratat cu 1 cana apa fiarta (cca 10 min)--asta pt. ca fulgii sa-si recapete proprietatile. Se toarna totul in blender si se pulseaza 1 min, apoi se strecoara lichidul rezultat (laptele). Apoi, fulgii se pun din nou in blender cu inca 1 cana de apa fiarta si se mai mixeaza odata...din nou se strecoara si se amesteca cele 2 lichide...astfel am obtinut laptele de cocos. Veti observa ca este foarte aromat si gras (il puteti dilua si aroma dupa preferinta cu fructe, vanilie, scortisoara, cardamom, etc)

Se lasa la racit, apoi e gata pt. consum ca atare (mie imi place foarte mult), sau se poate utiliza la prepararea diverselor mancaruri, budinci, prajituri, etc.

Se poate pastra la frigider in recipiente de sticla cca 3 zile. Daca il lasati peste noapte, veti observa ca deasupra lui se formeaza o pelicula ferma--aceea este untul de cocos, pe care, de asemenea, il puteti include in retete multiple.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Halva ruseasca