Musaca

de madi_marin in Porc, 15 Sep 2013 | 7970 vizualizari

 

Mi-a fost tare poftă zilele astea de o musaca. Şi pentru ca nu am mai facut demult, m-am pus pe treabă. Am savurat-o alături de o salată de varză crudă. Dacă se găsesc pofticioşi, îi invit cu drag să deguste!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată de porc
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceşcuţă de vin roşu
  • 1/2 conservă cuburi de roşii decojite
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • ulei
  • 1 kg de cartofi albi
  • pătrunjel proaspăt
  • 4 ouă
  • 200 ml smântână de gătit
  • 50 g caşcaval ras fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se un la fiert în apă cu sare.

Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă cât să o acopere, vin, foi de dafin şi se lasă să fiarbă. Când lichidul a scăzut, se adaugă cubuleţele de roşii, sare şi piper. Se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se dă vasul deoparte.

Cartofii fierţi se scurg de apă, se un într-un castron încăpător şi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă 2 ouă bătute cu 100 ml smântână de gătit , pătrunjel tocat, sare şi piper.

Într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt se pune jumătate din cantitatea de cartofi, toată compoziţia de carne, apoi restul de cartofi. Deasupra se toarnă celelalte 2 ouă bătute cu smântâna de gătit şi caşcaval ras.

Se dă vasul la cuptor până prinde deasupra o crustă aurie.

Se serveşte cu salată la alegere.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

madi_marin 1

13.11.2013, 18:40

Lia...si aparatul vechi era foarte bun, dar uite...de exemplu...pe intuneric nu puteam fotografia cu el, spre deosebire de cel nou si avand in vedere ca acum se intuneca repede...asta ma avantajeaza..., ca altfel ar fi tebuit sa astept week+endul ca sa pot poza ceva...

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 13:56

foarte gustoasa

dantes 1

16.07.2021, 08:29

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne de porc