Muschiulet de porc in crusta de nuci si migdale cu garnitura de cus-cus

de simona72 in Porc, 17 Mai 2014 | 10273 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult cand Madalina a venit cu reteta ei de muschiulet in crusta de nuci...imi place tare mult aceasta carne frageda si am fost sigura ca voi incerca reteta ei.http://www.bucataras.ro/retete/muschi-de-porc-in-crusta-de-nuci-59798.html
Am adus ceva modificari in reteta, am ales o alta garnitura, dar am pastrat modul de gatire al muschiuletului si a iesit fraged, moale si suculent. Multumesc madi-marin!>:D

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 mana de nuci
  • 1 mana de migdale
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • pt garnitura:
  • 200 gr cus-cus
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 fire ceapa verde
  • 250 gr ciuperci pleurotus
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cescuta vin alb demidulce
  • 1 cescuta smantana pt gatit
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 2 linguri patrunjel tocat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc in crusta de nuci si migdale cu garnitura de cus-cus:

Muschiuletul se spala se usuca cu prosoape de hartie, se unge cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Nucile si migdalele se rasnesc nu foarte marunt. Se "imbraca" muschiuletul intr-o crusta formata din nuci si migdale. Se lasa la frigider pt 30 minute. Se scoate din frigider, se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se ia o bucata de hartie de copt, se trece prin jet de apa, se stoarce de surplusul de apa si se intinde hartia intr-o tigaie gril. Se aseaza muschiuletul in hartia din tigaie si se da la foc iute pt 2-3 minute pe fiecare parte. Se transfera intr-o tava, cu tot cu hartie si se da la cuptor la 180 grade pt 20-25 minute. La sfarsit l-am mai uns putin cu ulei de masline, am mai presarat putin din amestecul de nuci si migdale, l-am impachetat in hartia de copt si l-am lasat in cuptorul cald pana l-am servit.

Pt garnitura: ceapa verde se spala si se taie rondele, Se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ciupercile taiate bucatele si se lasa sa se caleasca si sa se inmoaie ciupercile. Se adauga vinul alb, sare si piper si se mai lasa inca 3-4 minute pe foc. Am adaugat cus-cusul spalat in mai multe ape si 2 cesti de apa plus patrunjelul tocat marunt. Am amestecat, am pus capacul vasului(am folosit vasul zepter) am lasat sa dea in clocot, am oprit focul si nu am ridicat capacul 15 minute. Am amestecat smanatan pt gatit cu amidonul si dupa cele 15 minute am turnat amestecul in craticioara. Am amestecat si am lasat garnitura acoperita pana in momentul serviri. sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc in crusta de nuci si migdale cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

andreea_s121 1

18.01.2015, 13:16

nu mi-au salivat niciodata papilele gustative in halul asta!!!!!!!!! o sa incerc cu prima ocazie,este ceva deosebit...cat de fraged trebuie sa fie muschiuletul in crusta aia aaaaa

simona72 1

18.01.2015, 17:31

Multumesc andreea_s121 de vizita! Intradevar, muschiuletul este foarte fraged...

T I M E A 1

17.02.2015, 22:27

buna tare mancarea ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne de porc