Nectar de visine

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 28 Iun 2020 | 5561 vizualizari

 

Anul asta a fost un an bogat in visine, fata de anul trecut cand n-am vazut 2-3 visine in visin.Asa ca am zis sa fac si niste nectar, pe langa, dulceata, gem, sirpo, visine pentru prajituri....asa ca ne-am pus pe adunat, scobit si facut nectar.

 

INGREDIENTE

  • 2 galeti pline cu visne ( galeata cu capacitate de 10 kg)
  • 4 kg zahar
  • 1,5 l apa
  • sticlute de nectar 330 g
  • rabdare cat cuprinde
Portii: 46
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de visine:

Te urci in visin, aduni visinele.

Le speli, apoi le scoti samburii.

Bagi visinele la blender, apoi le pui intr-un tuci incapator.

Adaugi zaharul, apa, amesteci si pui tuciul pe foc, la inceput la foc iute.

Aduni spuma care se formeaza, cand incepe sa clocoteasca, reduci focul la mic si lasi sa fiarba cca 1 ora. 

Intre timp pregtesti sticlutele, le speli, apoi incalzesti cuptorul, stingi focul si bagi sticlutele sa se usuce.

Cand nectarul este gata, dai tuciul de pe foc, scoti sticlutele din cuptor si le umpli cu nectar, capacestii sticlutele, le asezi in tava cuptorului.

Faci focul la cuptor, il reglezi la mic, bagi tava cu sticlute in cuptor si le lasi 30 min. Apoi le scoti din cuptor, le depozitezi in camara si le acoperi cu o patura, le lasi sa se raceasca bine, apoi le duci in beci sau le lasi in camara.

Cand este caldura aia mare si nu mai poti, bagi 2-3 sticlute la frigider, apoi te hidratezi cu un delicios nectar dulce acrisor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nectar de caise