Negresa cu aroma de cafea

de Laly in Prajituri, 21 Mar 2012 | 14992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita si jumatate de cafea solubila
  • 2 linguri rom
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu aroma de cafea:

Intr-o cratita,amestecam laptele cu zaharul,pudra de cacao si cafeaua solubila.Punem pe foc si lasam pana da in clocot.Lasam 2-3 minute compozitia sa fiarba la foc mic,pana incepe sa se ingroase ca o smantana mai subtire.Dam deoparte si continuam sa amestecam pana ramane calduta.

Separat frecam untul taiat cubulete cu un praf de sare.Adaugam untul in crema de cacao lingura cu lingura,pana se incorporeaza tot.Adaugam apoi galbenusurile,romul,apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt.La sfarsit incorporam albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat,eu am pus bourbon.

Tapetam cu ulei si faina o tava rotunda.Turnam compozitia si apoi o introducem in cuptorul preincalzit,circa 45 de minute,sau pana trece testul cu scobitoarea.Lasam sa se raceasca si apoi putem felia prajitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

T I M E A 1

15.04.2012, 20:22

buna tare

Laly 1

18.04.2012, 11:57

Va multumesc din suflet,sunteti toate niste dulci

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 10:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre