Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Asta este reteta care imi aduce aminte de vremurile in care mama avea rabdare sa ne faca aceste minunate fursecuri. Dupa multe cautari am gasit in sfarsit reteta ei intr-o carte de retete foarte veche si cu foile ingalbenite ,printre foile de carte era si un biletel cu reteta mult cautata,am facut-o si tare mult mi-a placut ce a iesit. Hmmm… cat de bune pot sa fie.
Facem in primul rand aluatul de coji . Zaharul (eu l-am macinat ca sa se dizolve mai repede) il frecam cu uleiul pana se topeste . Adaugam cacao, ouale , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie si faina cat ia . Trebuie sa iasa un aluat destul de tare .
Punem forma de nuci la incins pe ochiul aragazului si in fiecare forma punem cate o biluta de aluat. Coacem cojile pana cand terminam aluatul . Atentie forma trebuie incinsa foarte bine altfel o sa scoateti foarte greu jumatatile de coji din forma. Nu trebuie unsa deoarece este ulei suficient in aluat.
Crema :
Scoatem margarina din frigider pentru a ajunge la temperature camerei si o amestecam cu zaharul pudra ( in reteta scria 600 gr zahar , dar am pus 400 , mi s-a parut prea mult), esenta de rom si nuca macinata si amestecam bine .
Umplem fiecare jumatate de nuca si unim cate doua. Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune si se fragezesc . Se pot pudra cu zahar .
1
am facut doar jumate de portie si tare rau imi pare
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola