Nuci umplute

de Lau in Prajituri, 10 Ian 2015 | 4288 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor pentru aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 100 g unt
  • 2 linguri untura
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri iaurt
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • esenta de vanilie
  • faina (cca 1 kg)
  • Crema
  • 6 picoturi
  • 1 lingura cacao
  • 150 g miez de nuca
  • 100 g unt
  • 120 ml lapte
  • 350 g gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Coji - intr-un bol mixam untul, untura cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam oul, iaurtul amestecat cu amoniacul, amestecam bine pana ce omogenizam, adaugam treptat faina, framantand un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si dam la rece cca 30 minute. Scoatem aluatul de la rece si formam bilute mici si le coacem in forma speciala

Crema - Intr-o cratita punem laptele si punem pe foc. Cand s-a incalzit adaugam cacaoa si untul, lasam pe foc pana ce se topeste untul. Adaugam piscoturile si nuca macinata, gemul de capsuni si amestecam bine.

Umplem cojile de nuci cu crema, le trecem prin zahar pudra.

Eu am dublat ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute